Viden og inspiration

Skabelon til mus-samtale - Giv samtalen en struktur
  • Udgivet:

Når du skal gennemføre en skabelon til en mus-samtale, er det vigtigt at have en klar struktur for at sikre, at samtalen forløber så effektivt og produktivt som muligt. En mus-samtale er en vigtig disciplin inden for ledelse og medarbejderudvikling, og ved at følge en velstruktureret skabelon kan du opnå de bedste resultater.

Læs mere
Virksomhedsprofil - Sådan udarbejder du et stærkt brand for din virksomhed
  • Udgivet:

I en verden med voksende konkurrence er en stærk virksomhedsprofil afgørende for at skille sig ud fra mængden. En velgennemtænkt virksomhedsprofil er mere end blot et logo eller et slogan – det er essensen af din virksomheds identitet, værdier og position på markedet. Ved at udarbejde en klar og konsistent virksomhedsprofil kan du opbygge et stærkt brand, som vil resonere med dine kunder og interessenter.

Læs mere
Medarbejdertrivsel - Nøglen til engagement
  • Udgivet:

I en virksomhed er medarbejderne den største og mest værdifulde ressource. Høj medarbejdertrivsel er afgørende for at skabe et engageret, produktivt og innovativt miljø, hvor medarbejderne trives og yder deres bedste. Når medarbejderne er tilfredse og motiverede, afspejler det sig i deres arbejdsindsats, og det har en positiv indvirkning på virksomhedens samlede præstation.

Læs mere
Sådan laver du en brugbar personalehåndbog
  • Udgivet:

En personalehåndbog er et vigtigt værktøj for enhver virksomhed, der ønsker at sikre ensartet behandling af medarbejdere, klare retningslinjer og effektiv kommunikation af politikker og procedurer. En velskrevet og omfattende personalehåndbog kan bidrage til at mindske misforståelser, styrke virksomhedskulturen og beskytte mod juridiske udfordringer. Men, hvordan skaber man en personalehåndbog, der både er nyttig og anvendelig for medarbejderne? Her er nogle vigtige trin at følge.

Læs mere
Et værdigt farvel - Sådan sikrer du en god offboarding-proces
  • Udgivet:

Når en medarbejder forlader organisationen, er det vigtigt at sikre en gnidningsfri overgang for alle parter. Offboarding er ofte overset, men det er en vigtig proces, der kan have betydelige konsekvenser for både den fratrådte medarbejder og virksomheden.

Læs mere
Udarbejd en præcis kompetenceprofil for virksomheden
  • Udgivet:

I en tid, hvor konkurrencen om de bedste medarbejdere er hård, er det afgørende for virksomheder at kunne tiltrække og rekruttere de rette kompetencer til deres team. En nøje udarbejdet kompetenceprofil er et vigtigt redskab i denne proces. En kompetenceprofil beskriver de kvalifikationer, egenskaber og erfaringer som den ideelle kandidat skal besidde for at varetage en given stilling på bedste vis.

Læs mere
Hybrid arbejdsplads: Sådan tilrettelægger du den optimale model
  • Udgivet:

De seneste års store omvæltninger på arbejdsmarkedet har sat skub i udviklingen mod mere fleksible arbejdsformer. Pandemien og de tilhørende restriktioner fik mange virksomheder til at omstille sig til fjernarbejde nærmest over nat. Samtidig øjner både medarbejdere og ledere fordelene ved mere fleksible løsninger, hvor jobbet ikke længere er bundet til et fast kontor.

Læs mere
Sådan skaber du en god preboarding-proces
  • Udgivet:

Preboarding-processen dækker over den afgørende periode, der går fra det øjeblik en ny medarbejder eller kunde modtager tilbud om ansættelse/samarbejde og frem til den faktiske start i virksomheden eller på opgaven. Det er en fase, der varer fra nogle dage op til flere uger.

Læs mere
De 7 dødssynder i rekruttering
  • Udgivet:

7 dødssynder i rekruttering: Sådan sikrer du en fejlfri proces. At mestre kunsten i effektiv rekruttering er en løbende proces, der kræver opmærksomhed, tilpasning og forståelse for både din virksomheds behov og kandidaternes forventninger. Ved at undgå disse 7 dødssynder er du godt på vej til at opbygge et stærkere, mere engageret team, der vil drive din virksomhed fremad. 

Læs mere
Skriv det perfekte stillingsopslag: 4 tips til at tiltrække de bedste kandidater
  • Udgivet:

Et godt stillingsopslag er din første chance for at gøre indtryk og tiltrække de rette kandidater. Desværre overser mange arbejdsgivere betydningen af det første møde med ansøgerne og nøjes med generiske eller uklare beskrivelser. Et velskrevet stillingsopslag kan gøre en kæmpe forskel for din rekrutteringsproces. Det første indtryk tæller, og kandidater bruger opslaget til at vurdere, om jobbet og virksomheden virker interessant. Er beskrivelsen vag eller udtjent, risikerer du at afskrække motiverede ansøgere.

Læs mere
Sådan forbereder du dig til den perfekte ansættelsessamtale
  • Udgivet:

Ansættelsessamtalen er en af de vigtigste dele af rekrutteringsprocessen for enhver arbejdsgiver. Det er her du som leder får mulighed for at møde og evaluere de kandidater, der har søgt stillingen, og finde ud af hvem der er det bedste match. En velgennemført ansættelsessamtale kan være med til at sikre, at du finder den dygtigste og mest motiverede medarbejder til stillingen. Samtidig giver en professionel afvikling kandidaten et godt indtryk af din virksomhed.

Læs mere
Skriv et godt jobopslag med en effektiv jobopslag skabelon
  • Udgivet:

I dagens konkurrenceprægede arbejdsmarked, hvor virksomheder kæmper om at tiltrække og fastholde talentfulde medarbejdere, er evnen til at skabe et engagerende og præcist jobopslag afgørende. En veludformet jobopslag skabelon fungerer som det første indtryk, som potentielle kandidater får af virksomheden og den ledige stilling. Det er ikke blot et dokument med en liste af krav og ansvarsområder, men derimod en mulighed for at formidle virksomhedens kultur, værdier og forventninger på en måde, der tiltrækker de rette talenter.

Læs mere
Remote rekruttering – Sådan finder du og onboarder fjernarbejdere
  • Udgivet:

Mange virksomheder overvejer i stigende grad at ansætte fjernarbejdere. Det giver adgang til et større talentpool, øget produktivitet og bedre work-life-balance for medarbejderne. Men, hvordan finder og ansætter man de rette fjernarbejdere? Og hvordan sikrer man en god onboarding-proces, når de nye medarbejdere arbejder hjemmefra? Her får du en guide til remote rekruttering og onboarding.

Læs mere
Sådan finder du den rette medarbejder
  • Udgivet:

Når du skal ansætte nye medarbejdere i din virksomhed, er det vigtigt at finde de helt rette kandidater. Du skal bruge tid på rekrutteringsprocessen, så du ender med at ansætte personer, der passer godt ind i virksomhedskulturen og kan bidrage med de rette kompetencer.

Læs mere
Ansættelseskontraktskabelon – Hvad indeholder den?
  • Udgivet:

Indgåelsen af en ansættelseskontrakt mellem arbejdsgiver og lønmodtager er et vigtigt skridt ved etableringen af et nyt ansættelsesforhold. Kontrakten definerer de juridiske rammer og skaber gennemsigtighed om roller, ansvar og rettigheder for begge parter i samarbejdet.

Læs mere

Log ind