Jobarkiv

Afdelingsleder til Familiecentret i Aarhus Kommune
  • Aarhus Kommune
  • 8220 Brabrand

Om jobbet:
Familiecentret går nye veje – vil du med? Vi nytænker vores måde at møde borgerne på, og har brug for en afdelingsleder i Familierådgivningen til at gøre det sammen med os.

Familiecentret er i en banebrydende udvikling, hvor vi vil arbejde anderledes end et traditionelt myndighedscenter. Opdraget er Aarhuskompasset, hvor dialogen, børnenes og familiernes ønsker, drømme og hverdagsliv er i fokus.

Nytækningen er centreret omkring Relationel Velfærd, hvor vi går væk fra at administrere og planlægge for familierne og hen mod at samarbejde sammen med familierne og samarbejdspartnere relationelt. Vi er allerede godt i gang, og alle lokaldistrikter skal arbejde med relationel velfærd i løbet af de næste tre år, med start for nye lokaldistrikter hvert halve år. Det er en ny måde at arbejde på – et tæt parløb og kollegaskab med familiebehandlere, terapeuter, skoler og dagtilbud.

Du skal være afdelingsleder for Familierådgivningens afdeling 7. Afdelingen har en høj faglighed, er stabil og i balance, og resultatet af den seneste social kapital-måling ultimo 2022 var godt. Således er der et stærkt fundament for den kommende udvikling – men vi mangler dig til at gå de nye veje sammen med afdelingen.

Stillingen som afdelingsleder i afdeling 7 i Familierådgivningen er til besættelse pr. 1. juni 2023.

Skitsering af din ledelsesopgave

Som leder har du to primære roller; personaleleder i afdeling 7 og kollega i ledergruppen.

Du skal som personaleleder i Familierådgivningens afdeling 7 kunne trives i at lede en afdeling, der arbejder med det samlede børneområde. Det vil sige, at målgruppen både er udsatte børn og børn med funktionsnedsættelser samt deres familier. Vi forventer selvfølgelig ikke, at du er faglig ekspert på alle områder, men i stedet, at du skal kunne trives i ikke at være det. Derfor vil medarbejderne i afdeling 7 også have et tæt, fagligt samarbejde med både kollegaer og til tider nogle af dine lederkollegaer, og du vil omvendt have tæt, fagligt samarbejde med medarbejdere fra andre afdelinger. Familierådgivningen er nemlig organiseret i en matrix-organisering, hvilket vil sige, at specifikke, faglige indsatsområder bliver udviklet og varetaget af medarbejdere og ledere på tværs af afdelinger.

Som personaleleder prioriterer vi, at din ledelsesstil og din personlighed afspejler følgende:

·       Du er faciliterende, udviklende og trænet i at samarbejde med og i din ledelse af medarbejderne, og du sætter en dyd i at bringe medarbejdernes kompetencer i spil.

·       Du sætter tydelige rammer, som gør medarbejderne i stand til balanceret at byde ind, tage ansvar, træffe beslutninger og tænke nyt.

·       Du har styrke og kommunikative evner til at lede og engagere en alsidig medarbejdergruppe på en rolig og tydelig måde, også når du oplever modstand.

·       Du kan fastholde fokus på et godt og udviklende arbejdsmiljø, og er omsorgsfuld, tillids- og tryghedsskabende.

Som leder i Familierådgivningen er du én af syv ledere, der hver har personaleledelse for ca. 20 medarbejdere.

Du bliver også en del af Familiecentrets ledergruppe på 12 afdelingsledere og en centerchef. Ledergruppen har fokus på, at faglighed understøttes af bæredygtig økonomi. Økonomien balancerer, fordi vi eksekverer på strategierne. I ledergruppen arbejder vi udadskuende og strategisk, og vi prioriterer, at du kan se dig ind i følgende:

·       Du har blik for vigtigheden af tværgående, strategisk ledelse, bl.a. i udrulningen af Relationel Velfærd i alle relevante dele af driftsområdet for Børn, Familie og Fællesskaber.

·       Du synes, at det er spændende at nytænke myndighedsopgaven, og du kan se dig selv ind i, at myndighed og udfører samarbejder tæt og krydser veje og opgaver.

·       Du ved, at kommunikation er en stor del af at kunne eksekvere på strategi.

·       Ledergruppen er i høj grad afhængige af hinanden i opgaveløsningen, og du er derfor en udpræget holdspiller.

·       Du har samtidig opgaver, hvor du er projektleder, understøtter progression og sikrer målopfyldelse.

·       Du kan begå dig i krydspresset mellem økonomi og faglighed, men kan også se at det kan gå hånd i hånd.

·       Du evner at bevæge dig på forskellige organisatoriske niveauer og arenaer.

For begge roller prioriterer vi derudover, at

·       du har en uddannelsesmæssig baggrund som socialrådgiver/socialformidler.

·       du har interesse for personaleledelse og gerne erfaring med det – eller lyst til at få erfaring.

du har erfaring med myndighedsområdet for socialt udsatte børn og/eller børn med funktionsnedsættelser samt deres familier.
 

Vi opfordrer alle uanset etnicitet, køn, alder m.v. til at søge, da vi ser en stor styrke i at have en medarbejdergruppe, der ligner det omgivne samfund og dermed de børn og familier, som vi arbejder med. Se for mere om os og vores baggrund ift. ønsket om mangfoldighed i ansættelserne: https://www.aarhus.dk/borger/personlig-hjaelp-og-stoette/familier-med-problemer/mangfoldighed-i-familiecentret/

Derfor skal du vælge os – vi tilbyder:

·       En alsidig og udfordrende hverdag med et stort selvstændigt ansvar og gode udviklingsmuligheder.

·       En arbejdsplads med højt til loftet og plads til humor og forskellighed.

·       En arbejdsplads med tillid, et stort ledelsesrum, fleksibilitet og frie rammer til at løse dine opgaver.

·       En arbejdsplads med fokus på den enkeltes kompetencer, hvordan de understøttes og bringes i spil i praksis.

·       Et afvekslende, udfordrende og kreativt arbejde i samspil med samarbejdspartnere og andre aktører.

·       Et godt fælles arbejdsmiljø.

·       Et on-boarding program der sikrer, at du kommer godt fra start.
 

Mere om Familiecentret

Familiecentret håndterer sager på udsatte- og handicapområdet for familier med børn fra 0-15 år (18. år ift. handicapkompenserende ydelser). Familiecentret som helhed består af Modtagelsen, Familierådgivningen med syv afdelinger, Organisation og Udvikling, Familieplejen/Anbringelseskonsulenter/Afløsning, Kontakt- og Støttepersoner, Administrationen samt Løn & Økonomi. Familiecentret er en del af driftsområdet Børn, Familier og Fællesskaber, som ud over Familiecentret består af udfører-centrene Børnecentret og Center for Specialpædagogiske Børnetilbud. Organisatorisk er driftsområdet Børn, Familier, og Fællesskaber placeret i Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Vi arbejder tæt sammen inden for driftsområdet for at styrke arbejdet til gavn for børnene og deres familier.

Strategisk retning i Aarhus Kommune og Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse (MSB)
Familiecentrets opgaver hviler på et grundlag af forskellige lovområder, bredtfavnende strategier, og retningsgivende sigtelinjer. Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse (MSB) har et samlet børneområde på tværs af udsatte- og handicapområdet, og vi arbejder ud fra Aarhus Kommunes overordnede strategier med Aarhuskompasset i centrum.

Løn og ansættelsesvilkår
Løn og ansættelsesvilkår vil være i henhold til gældende overenskomst. Endelig lønfastsættelse sker efter forhandling med den forhandlingsberettigede faglige organisation på baggrund af kvalifikationer.

Stillingerne vil blive aflønnet efter gældende overenskomst.
  
Ugentligt timetal: 37

Vil du vide mere? 
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til centerchef Lene van der Raad på telefon 4185 4688.

Ansøgning
Klik på ”Ansøg” nedenfor for at udfylde og sende din ansøgning. Alle felter med * skal udfyldes. Først når du har modtaget en kvittering pr. e-mail, har vi modtaget din ansøgning.
 
Ansøgningsfrist: 10.april 2023

Vigtige datoer
 
·       Ansøgningsfristen er mandag d. 10. april 2023 kl. 23.59. Den 12. april udvælger vi de kandidater, vi inviterer til samtale.

·       1. samtale afholdes mandag den 17. april 2023.

·       2. samtale afholdes onsdag den 26. april 2023. Som forberedelse til 2. samtale udføres en personlighedstest, som du får en virtuel tilbagemelding på af rekrutteringskonsulenten mandag den 24. april 2023, og du forbereder besvarelse af en case hjemmefra. Du får dertil en straks-opgave, der løses ved ankomst til 2. samtale.


Om Magistraten for Sociale forhold og Beskæftigelse (MSB):
MSB er en enhedsforvaltningen, og vi kalder os Borgerens MSB – læs mere her: Borgernes MSB, et samlet MSB (aarhus.dk). Med Borgernes MSB har vi som organisation lagt fundamentet for en samlet forvaltning. Det har vi gjort, fordi borgerne skal opleve, at de mødes med den samme tilgang, uanset hvilket center – eller hvilke centre – i MSB, de får hjælp fra. Fundamentet består af fem grundsten, som sammenfatter essensen af grundfortællingen om Borgernes MSB:

·       Vi understøtter det gode liv for borgerne

·       Vi skaber sammenhæng for borgerne

·       Vi koordinerer for borgerne

·       Vi samarbejder om og med borgerne

·       Vi skaber resultater gennem ledelse – se mere i Ledelsesgrundlaget i MSB her.
  
Om Aarhus Kommune
Aarhus Kommune er Jyllands største arbejdsplads. 28.000 professionelle og passionerede kollegaer arbejder hver dag for, at vi er en god by for alle. Som ansat i Aarhus Kommune gør du visioner til virkelighed og skaber udvikling, fællesskab og trivsel. Her er der respekt for faglighed, plads til mangfoldighed og mulighed for udfoldelse. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!

 
Leder- og medarbejderroller
I vedlagte link finder du de fælles Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune:
https://aarhus.dk/job/den-attraktive-arbejdsplads/

De fælles leder- og medarbejderroller giver et blik på de forventninger, der stilles til dig, når du som leder eller medarbejder i Aarhus Kommune skal løse den fælles kerneopgave. Ved at synliggøre de forventninger, der stilles – om du er leder eller medarbejder – håber vi på, at vi sammen kan fastholde et godt arbejdsmiljø, en attraktiv arbejdsplads og en kultur med troværdighed, respekt og engagement
 
 

10-04-2023

Log ind