Tre gode råd til din jobsamtale


Tre gode råd til din jobsamtale

Det er en sejr i sig selv at blive inviteret til jobsamtale, men den kommende jobsamtale kan for rigtig mange skabe koldsved og nervøsitet.

Du er en af de udvalgte, som er kommet igennem nåleøjet, men for at blive den heldige kandidat, som virksomheden i sidste ende vælger til stillingen, kræver det en ekstra indsats! Det er derfor helt naturligt, at du ønsker at give et godt indtryk under jobsamtalen og dermed øge din chance for at få jobbet. Nedenfor har vi samlet et par skarpe råd til, hvordan du efterlader rummet med et indryk, som arbejdsgiveren husker.

Vis motivation

Når du skal til jobsamtale, er det vigtigt, at du lader din motivation lyse rummet op. Giv et motiveret indtryk og vis dit faglige engagement samt din begejstring for arbejdsopgaverne. Dette kan du f.eks. gøre ved at fortælle, hvordan du kan bruge dine kompetencer til at løse stillingens specifikke opgaver.

Forbered dig

Når du bliver inviteret til en jobsamtale, forventer arbejdsgiveren, at du kan begrunde, hvorfor du lige præcis har valgt at søge en stilling hos dem, samt hvordan du kan bidrage til at løse de pågældende arbejdsopgaver, som stillingen kræver. Det er derfor enormt vigtigt, at du forbereder dig og viser, at du er velforberedt til jobsamtalen.

Lav en grundig research af virksomheden og stillingen, så du kan tale ind i virksomhedens konkrete behov og værdier samt stillingens arbejdsopgaver. 

Det kan være svært at forudse, hvad arbejdsgiveren vil spørge dig om, men der ses et par gengangere til de fleste jobsamtaler, som du næsten med sikkerhed skal besvare til jobsamtalen. Vær derfor forberedt på spørgsmålene ” Fortæl lidt om dig selv” og ”Hvorfor har du søgt denne stillingen?” Disse spørgsmål og svarene til disse kan styre den efterfølgende samtale og give et indtryk af dine fokusområder og motivation.

Bidrag til dialogen

En jobsamtale er en dialog og ikke et forhør, som mange ellers kan have følelsen af. Deltag derfor aktivt i jobsamtalen og grib bolden, så det ikke ender med envejskommunikation, hvor arbejdsgiveren skal sidde og rive svarene ud af dig. Stil gerne selv relevante spørgsmål til jobbet og virksomheden. På den måde viser du engagement og interesse, samtidig med at du også kan blive klogere på den virksomhed, der måske bliver din næste arbejdsplads.

Kontakt os og få hjælp

Tlf. 65 45 53 00 eller e-mail kontakt@jobdanmark.dk.