Nyuddannet – hvordan styrker du din jobsøgning?


Nyuddannet – hvordan styrker du din jobsøgning?

Det kan være svært at finde sit første job efter endt studie, da virksomheder ofte søger erfaring, men erfaring er ikke alt. Selvom du er nyuddannet, kan du sagtens indtage jobmarkedet med selvtillid og en udstråling, der viser, at du skaber værdi hos en given virksomhed. 

Herunder finder du nogle gode grunde til, hvorfor nyuddannede kandidater slet ikke er et så tosset valg for arbejdsgiven og hvilke argumenter, du kan fremhæve for at mestre din jobsøgning.

Du er motiveret

Vær klar i din ansøgning omkring, hvorfor netop dette job og denne virksomhed tiltaler dig. Manglende motivation er en hyppig svaghed i ansøgninger, og det er derfor vigtigt, at du fremhæver din motivation for at søge den specifikke stilling.

De fleste nyuddannede er topmotiveret for at komme ud at vise sit værd og få mere erfaring. Ring til virksomheden og vis, at du vil tage initiativ og gøre en forskel. Fokuser på din dedikation og vilje til at lære. Din vilje til at udvikle dig kan nemlig opveje manglen på erfaring.

Du kan med fordel ringe uopfordret til virksomheden for at vise din motivation og lyst til at lykkes i jobbet. Når du ringer uopfordret til virksomheden og stiller relevante spørgsmål, sender du et klart signal om, at du er engageret i stillingen, og samtalen giver dig oftest muligheden for at kvalificere dit ansøgningsmateriale, så det står endnu skarpere i forhold til virksomhedens behov.

Du er formbar

Erfarne medarbejdere, som har arbejdet inden for det samme fag i mange år, kan ofte sidde fast i vaner og bestemte handle- og tankemønstre. Som nyuddannet kommer du med en helt ren tavle, og arbejdsgiveren kan derfor lettere forme og påvirke dig i den ønskede retning. Din åbenhed for at lære og mangel på fastgroede vaner kan desuden tilføje friskhed og nytænkning.

Du er nysgerrig

Nyuddannede er ivrige efter at lære og udvikle sig. Du er parat til at suge til dig og stille relevante spørgsmål, som kan føre til nye og innovative løsninger. Du er ikke bedrevidende, men derimod åbensindet og har en naturlig lyst til at lytte.

Du besidder ny viden

Du besidder potentiale og har den seneste teoretiske viden på området. Du kan derfor bidrage med ny viden og være med til at finde innovative løsninger, der kan bryde gammel vanetænkning, som måske gør, at virksomheden ikke kan udvikle sig. For at få din viden i spil, er det en fordel, hvis du forklarer, hvad dine kompetencer fra din uddannelse kan bruges til. Det gælder her om at omsætte de kompetencer, du har tilegnet dig på dit studie til erhvervslivet og den specifikke virksomhed, du søger job hos. 

Hvordan kan du bruge det i din jobsøgning?

Selv uden tidligere erhvervserfaring kan du stadig fremstå som en værdifuld kandidat. Sørg for at din ansøgning udstråler entusiasme og relevans. Det er vigtigt, at du er målrettet og tilpasser din ansøgning til virksomhedens behov. Undgå at fremhæve at du er nyuddannet, og at du har begrænset erhvervserfaring. Fremhæv i stedet hvordan din baggrund matcher jobbet, og hvordan du kan skabe værdi for virksomheden. Skriv dig ind i virksomhedens fremtid, og hvordan du kan bidrage positivt til virksomhedens vækst og succes gennem dine personlige og faglige kompetencer.

Ring til virksomheden for at vise din interesse. Stil spørgsmål, der viser din viden og forståelse for virksomheden. Formuler klare budskaber om, hvordan du vil tilføje værdi og løse opgaverne. Vis at du er løsningsorienteret og brug eventuelt eksempler til at illustrere din tilgang og tankegang til, hvordan du ville løse deres opgaver, selvom du ikke har gjort det før. Det udstråler, at du er selvsikker og tror på dine egne evner, og det kan smitte af på arbejdsgiven og efterlade et indtryk af, at du kan tackle deres udfordringer.

Kontakt os og få hjælp

Tlf. 65 45 53 00 eller e-mail kontakt@jobdanmark.dk.