Fasthold motivationen i jobsøgningen


Fasthold motivationen i din jobsøgning

Det kan være utrolig drænende at stå midt i en jobsøgningsproces. Måske du har mistet håbet, der er langt mellem indkaldelserne af samtaler, og du ved ikke helt, hvordan du skal holde hovedet højt, indtil det bliver din tur til at lande et job. Herunder finder du nogle råd til, hvordan du fastholder motivationen i din jobsøgning. 

Opstil delmål for din jobsøgning

I stedet for udelukkende at fokusere på at få et job, kan du opdele din jobsøgningsproces i mindre delmål, som du har kontrol over. Disse delmål kan omfatte aktiviteter lige fra at opdatere din LinkedIn-profil og kontakte virksomheder til at arrangere kaffeaftaler med folk i dit netværk. Ved at opnå disse delmål vil du opleve små succeser, der kan opretholde din motivation og give dig en følelse af fremskridt. Det kan booste din selvtillid, og du vil på den måde have mere mod på den resterende del af jobsøgningen og nogle af de afslag, der måtte komme, inden du lander et job.

Bare gør det!

Det er afgørende at have en handlingsorienteret tilgang, da handling er nødvendig for at skabe forandring og resultater. Vores hjerne er tilbøjelig til at holde os i vores komfortzone og undgå risici og forandringer. For at sikre fremdrift i din jobsøgning er det dog afgørende, at du udfordrer dig selv til at gøre ting, der kan virke udfordrende, og som du normalt ville undgå i din jobsøgningsproces. Ignorer de mentale barrierer og undskyldninger, der holder dig tilbage, og tving dig selv til at handle – just do it!

Undgå at overfokusere på jobsøgningsprocessen

Konstant fokus på det store mål kan virke overvældende og dræne din motivation. Hvis du hele tiden tænker på din jobsøgning, kan det dæmpe din interesse og entusiasme. Jobsøgning bør være en del af din hverdag, men det skal ikke være hele din hverdag. Forsøg derfor at finde en balance ved at kigge indad og tænke over de aktiviteter, der bringer glæde og ro i dit liv. Det kan være alt lige fra en tur i fitness, en cafetur med vennerne eller noget helt tredje. At finde tid til sådanne aktiviteter er afgørende for at bevare din motivation og mentale balance, da det kan give dig et frisk pust og energi til, når det igen er tiden til at finde jobansøgningen frem. 

Sørg for at tage pauser fra jobsøgningen, få tankerne væk og giv dig selv mulighed for at genoplade.

Kontakt os og få hjælp

Tlf. 65 45 53 00 eller e-mail kontakt@jobdanmark.dk.