Kolding kommune

(Udløbet) Aflastningsstedet Toppen søger ny pædagogisk medarbejder

Ansøg
Log ind eller opret en bruger for at gemme job

Pædagog / Pædagogisk assistent til Aflastningsstedet Toppen

 

Arbejdssted: Toppen, Reinholdts bakke 27B, 6640 Lunderskov

Arbejdstid: 32 timer

Ansættelsestidspunkt: 1. marts 2021

Vi er en dynamisk personalegruppe med gå-på-mod og godt arbejdsmiljø, der er på udkig efter en ny kollega. Vi har de skønneste børn og unge i aflastning og det er vigtigt for os at finde det rette match til både os, og børnene vi har hos os. Toppen er Kolding Kommunes aflastningstilbud til familier der har børn og unge med forskellige handicaps. Børnene er i alderen 4 - 18 år. I huset er der plads til seks børn af gangen, og vi har lagt vægt på, at de fysiske rammer skal virke hjemlige, samt være lyse og rummelige.

De 6 værelser er med eget toilet & bad. Værelserne er fordelt med 3 i hver ende af huset, og husets hjerte rummer køkken og stor lys stue, med store udfoldelsesmuligheder og en smuk udsigt. Udendørsarealer, samt faciliteter i nærheden indbyder til hygge og leg. Vi lægger stor vægt på at Toppen er et tilbud med varme, hygge og leg.

Børnene har betydeligt og varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Toppen er ikke indrettet til børn og unge med fysiske handicaps. Det er kommunens afdeling for børnehandicap der bevilliger aflastning. En bevilling indeholder et fastsat antal døgn pr. år, hvor der kan benyttes aflastning. Aflastning kan fås på hverdage, i weekender og i ferier. Vi har fem faste lukkeuger hvert år hvor vi afvikler ferie. De er planlagt omkring højtider, da familierne oftest vil have deres børn hjemme på de tidspunkter.

 

Følgende kompetencer og værdier vægter vi hos vores nye kollega:

Erfaring inden for målgruppen/ specialområdet.

Der kan forekomme former for udadrettet eller afvisende adfærd, og det er vigtigt at du kan være rolig og tålmodig over for børnene.

Det er et krav at du har kørekort, da vi til huset har en lille bus som vi drager på ture og udflugter med

Efteruddannelse som vejleder er klart en fordel da vi altid har minimum en studerende i huset

Vi er i gang med at efteruddanne os indenfor neuro pædagogik, så vi vil vægte hvis du også er det

Vi er en personalegruppe som lægger vægt på åbenhed og ærlighed, og vi siger tingene som de er, med respekt for hinanden og for forskelligheden.

Fleksibilitet i både opgaver og arbejdstid

At du er god til at arbejde struktureret

Vil bridrage til at holde huset pænt og rent og vil være med til at løse de huslige opgaver også

At du har humor og bidrager til et godt psykisk arbejdsmiljø

At du er villig til kontinuerlig fagpersonlig udvikling, og deltager aktivt ved den eksterne supervision

Du er optaget af relationens betydning, og hvordan en god og saglig pædagogisk relationskompetence er afgørende faktor i indsatsen omkring børnene og deres familier. Det er vigtigt at forældrene er trygge i at deres børn er i aflastning hos os.

At du er optaget af hvem barnet er, og ikke af adfærden alene.

I hverdagene møder vi ind så der er personale til at tage imod børnene efter endt skole eller børnehave, og der er vågen nattevagt Børnene sendes afsted med taxa i skole eller børnehave om morgenen. Det er vigtigt for børnene at der er tydelige voksne omkring dem, som kan skabe struktur, forudsigelighed og tryghed.

Der vil være skiftende arbejdstider, og primært aften. Vi arbejder hver anden weekend.

Nattevagt kan forekomme ved sygdom, kursus eller ferie. Vi hjælper hinanden.  

Vi vil gerne betragtes som et fritidstilbud hvor børnene kan lide at være, og hvor forældrene er trygge ved at deres børn kommer. Sammen med forældrene udarbejder vi altid en "barnets mappe" hvor vi skriver hvad der er vigtigt for barnet og for forældrene. Forældrene er altid velkomne til at kontakte os, hvis der er ting de ønsker drøftet. Vi kan også altid mødes efter behov.

Aktiviteter på Toppen planlægges altid i forhold til den gruppe børn og unge, der er i huset den givne dag. Desuden tages der hensyn til, om det er hverdags- eller weekendaflastning. I hverdagene tilbydes der oftest aktiviteter i og omkring Toppen, såvel indendørs som udendørs. Det kan være musik, spil, pc, motoriske lege, historielæsning, boldspil, leg og fællesskab i haven.

Endvidere bliver børnene inddraget i hverdagsopgaver som madlavning, borddækning, oprydning m.m. I weekender arrangeres også aktiviteter ud af huset. Det kan være ture i Zoo, bowling, Legoland, besøg på brandstationen og meget mere. De voksne på Toppen er pædagogisk uddannede. Derudover er der ansat en husassistent, til at hjælpe med praktiske opgaver.

Toppen er en del af Organisationen Tinghøj, og administrationsfunktionerne varetages herfra.

Vi forventer, at alle medarbejdere i Organisationen Tinghøj udviser høj grad af ansvarlighed over for vores opgaver, som bl.a. er at bidrage til bedre livskvalitet og trivsel for børnene/de unge, via det fagpersonlige og pædagogiske arbejde.
 

Vi arbejder ud fra Selvværd- og Sammenhængsstrategien, hvor vi gerne vil have vores børn og unge til at blive gode medspillere, i processen med at udvikle sig og have mål i livet.

Vi søger en pædagog / pædagogisk assistent der vil arbejde for en anerkendende og procesorienteret tilgang. Vi ønsker du kan arbejde på at skabe sunde, dynamiske relationer, så børnene og deres familier føler sig set og anerkendt.

De fem leveregler der står beskrevet i strategien er vigtige for os, og vi anvender dem aktivt i den pædagogiske relationskompetence vi udfører i praksis.

 

Du kan læse mere om Selvværd og Sammenhæng, og de fem leveregler her: https://www.kolding.dk/politik/politikker-og-strategier/strategi-for-selvvaerd-og-sammenhaeng/strategi-for-selvvaerd-og-sammenhaeng

Det er en fordel om du i ansøgningen forholder dig til levereglerne.

 

Du kan læse mere om Toppen her:

https://www.kolding.dk/borger/handicap/born-med-handicap/aflastning-og-aflosning/toppen/

 

Løn:  

Løn og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst og principperne om lokal løndannelse.   

 

Nærmere oplysninger:  

Centerleder Organisationen Tinghøj Janne Thiel Doctor på tlf. 2937 4124

eller

Afdelingsleder Jakob Juhl Graversen på tlf. 40 31 53 37 

 

Ansøgningsfrist:  

Onsdag den 20. januar 2021

 

Ansættelsessamtaler:

Vil finde sted den 27. januar 2021

 


Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=dcd0714a)
Ansøg
Log ind eller opret en bruger for at gemme job
 • Afstand

  Opret en bruger for at udregne afstand.
 • Geografi:

  Tingvejen 6, 6000 Kolding

 • Oprettet:

  2020-12-16

 • Ansøgningsfrist:

  2021-01-19
 • Typer:

  Fuldtid

Del Link kopieret