Kolding kommune

Afdelingsleder til Træningsområdet i Kolding Kommune

Log ind eller opret en bruger for at bedømme din interesse
Ansøg
Log ind eller opret en bruger for at gemme job

Vi søger en ergo- eller fysioterapeut som afdelingsleder på træningsområdet i Senior-, Sundheds og Fritidsforvaltningen i Kolding Kommune.

 

Hvem er vi?

Kolding kommune bruger designtænkning – ud fra Kolding Kommunes samlede vision "Sammen designer vi livet".

 

Du vil blive en del af Senior-, Sundheds- og Fritidsforvaltningen, hvor vi arbejder målrettet ind i visionen; "Selvværd og Sammenhæng i alt hvad du siger og gør". Det er en vision, som vi opfylder ved at vores indsats og tilgang altid afspejler levereglerne:

 • Tal et sprog alle mennesker forstår
 • Alt inden for din radar er dit ansvar
 • Det er borgerens plan / aftale
 • Sæt fællesskabet i spil
 • Gå borgeren i møde.

Du kan læse mere om visionen, levereglerne og forvaltningen her.

 

Træningsområdet består i dag af 2 træningsafdelinger og et tæt samarbejde med Sundhedsfremme og Forebyggelse. De 3 afdelinger har i alt 78 medarbejdere, med faggrupperne ergo- og fysioterapeuter, sygeplejersker, diætister og psykolog m.m.

 

Vi varetager mange forskellige opgaver inden for rehabilitering, genoptræning, sundhedsfremme og forebyggelse sammen med både interne og eksterne samarbejdspartnere.

 

"Selvværd og Sammenhæng" er vores sprog og ramme for dialog – med målet om at give borgeren det bedste forløb. Visionen og dens leveregler definerer den måde, vi møder borgere og samarbejdspartnere på. Vi møder altid borgerne med nysgerrighed og stiller spørgsmål, inden vi giver svar.

Visionen er dermed definerende for vores praksis til værdi for borgeren.

 

Du bruger "Selvværd og Sammenhæng" aktivt i dit lederskab, hvor visionens leveregler lever, når du fx bruger den aktivt i sparringssituationer med dine medarbejdere, eller når du går på tværs og konstruktivt søger den gode løsning med lederkollegaer på tværs af kommunen.

 

Vi søger en leder som er nysgerrig på visionen og vil finde det naturligt at lede efter denne i alle retninger, internt og eksternt, og kan oversætte visionen ind i en ledelsesmæssig kontekst.

 

Dine områder

Du bliver afdelingsleder for 29 fantastiske, engagerede ergo- og fysioterapeuter der er inddelt i 3 teams:

 • Team Neurologi og Rehabilitering der brænder for neurologien og som med hjerte og høj faglighed primært genoptræner og rehabiliterer voksne mennesker efter §140 samt Servicelovens §86. Teamet varetager ligeledes de terapeutfaglige opgaver på Kolding Kommunes Døgnrehabilitering til alle målgrupper, der kommer her.
 • Team Børnetræning – gør ortopædisk og neurologisk genoptræning til en leg, samt arbejder med motorisk- og sansemæssige udfordrede børn i alderen 0-16 år - efter Sundhedslovens §140 og §86, herunder med varetagelse af vederlagsfri fysioterapi til børn.
 • Team Krop og Træning der skarpt og sikkert jonglerer med alt inden for ortopædien til voksne, efter Sundhedslovens §140

 

Vi søger dig, der kan se værdien af forskellighed i dine 3 teams og ønsker at videreføre den gode udvikling, der er på træningsområdet samt bygge på det høje faglige niveau.

 

Dine teams arbejder selvtilrettelæggende og varetager træning både på Sundhedscenteret, eget hjem og skoler. Vi arbejder ud fra Sundhedscenter Kolding, hvor du vil sidde tæt på dine medarbejdere, det "faglige maskinrum" og tæt på dine lederkollegaer.

 

Du refererer til Sundhedschefen og bliver en del af en velfungerende sundhedsledergruppe.

 

Vi vil være kendetegnet ved, at møde borgeren med en høj faglighed, professionalisme og engagement, og det skal dit lederskab afspejle og være med til at facilitere til. Vi lægger en stolthed i at være en attraktiv arbejdsplads med en høj grad af trivsel og arbejdsglæde.

 

Vi har en stærk kultur med en høj grad af social kapital, hvor der er højt til loftet med en uformel omgangstone og ikke mindst et stærkt sammenhold.

 

Vi sætter barren højt - både fagligt og i samarbejdet på tværs, hvor vi forventer noget af hinanden og gennem feedback og læring bidrager til at udvikle hinanden og vores faglige tilbud til borgerne.

 

Vores 3 afdelinger står hver for sig på papiret, men fungerer i hverdagen som en samlet enhed, hvor der arbejdes tæt sammen og hjælpes på tværs.

 

Hvem er du?
 • Du er smilende og imødekommende – og krydrer dit lederskab med humor og humør. 
 • Du brænder for det genoptrænende og rehabiliterende, hvilket medfører du indgår konstruktivt og helhedsorienteret i samarbejdet, hvor du har det som en fisk i vandet i samarbejdet på tværs af afdelinger, forvaltninger og sektorer.
 • Du er en god, sikker kommunikator, som fremstår tydelig og sikker. 
 • Du er udviklingsorientere af natur og kan ikke lade være med at være opsøgende, nysgerrig og innovativ.
 • Du tør stå ved ikke at have alle svar, men du finder dem i et godt samarbejde med dine gode medarbejdere og kollegaer.

 

Dit lederskab kendetegnes ved:
 • Du er en skarp personaleleder! Du arbejder tillidsbaseret og finder energi i at lede på værdier frem for regler og "søger i alle situationer at skabe mest mulig mening." 
 • Du indbyder til en tillidsfuld relation gennem din rummelighed, hvor du fører en anerkendende kommunikation og bakker dine medarbejdere op.
 • Nysgerrighed og konstruktiv feedback falder dig naturligt, hvor du søger dialogen, og her vægter respekt og ligeværd højt.
 • Du bestræber dig på at være åben og lyttende og lade undring og spørgsmål komme før beslutninger og løsninger.
 • Du er komfortabel i "at slippe fagligheden fri" for at opnå de bedste resultater og praktisere i høj grad "frihed under ansvar"
 • Du har fokus på resultater, er risikovillig og hurtig til at træffe beslutninger, men søger altid at træffe beslutningerne ud fra et oplyst grundlag.
 • Du har forståelse for- og ser værdi i et godt samarbejde med TR og AMR
 • Du søger naturligt dine lederkollegaer og ser din afdeling som en del af et "vi", hvor gode løsninger findes sammen.

 

Forudgående ledererfaring er et krav, da vi har brug for dig, der kan gøre en forskel fra start.

Det vil være fantastisk hvis du ledelsesmæssigt har forudgående erfaring fra flere af ovenstående fagområder og har erfaring med ledelse i en stor organisation og arbejdet på tværs af sektorer.

 

Kolding kommunes ledere arbejder ud fra et ledelsesgrundlag, der består af fire principper med tilhørende bærende værdier:

 • ProfessionalismeVi er fagligt dygtige og tager ansvar for både fællesskabets krav og borgerens situation.
 • Resultatskabende forskellighedVi dyrker forskellighed som en forudsætning for gode resultater, fornyelse og udvikling.
 • UdsynVi interagerer med resten af verden – f.eks i partnerskaber med erhvervsliv, uddannelses- og forskningsinstitutioner m.fl, og når vi ser verden gennem brugernes øjne.
 • Designdrevet fornyelseVi arbejder for smarte løsninger og effektiv udnyttelse af vores ressourcer. Vi er modige og går til kanten af det kendte. Vi formgiver, visualiserer og omsætter nytænkning til nye løsninger gennem design. 

 

Tænker du at dette lige er dig, så glæder vi os til at se din ansøgning!

Bliver du nysgerrig men har et spørgsmål eller to, så er du velkommen til at kontakte Afdelingslederne Kristian Lind Olesen (tlf. 24894938) og Heidi Amstrup Olesen (tlf. 24229311).

 

 

Yderligere oplysninger

 

Arbejdssted: Sundhedscentret, Sygehusvej 6, 6000 Kolding.

 

Arbejdstid: 37 timer om ugen (overenskomst for ledere)

Ansættelsestidspunkt: d. 01. juni 2021.

 

Ansøgningsfrist: Fredag d. 16. april 2021 kl. 08.00.

1. samtale:     Tirsdag d. 20. april (hele dagen)

2. samtale:     Torsdag d. 22. april (over middag)

 

Der afsættes god tid til samtalerne og du kan forvente en case.

Ansøgning sendes elektronisk via knappen "Ansøg".

 

Løn vil blive fastsat efter principperne for ny løn i henhold til stillingens funktioner og ansøgerens kvalifikationer

Forud for ansættelse indhenter Kolding Kommune straffeattest, når loven kræver det, eller stillingen i øvrigt berettiger til det.

 

Vi gør opmærksom på, at Kolding Kommune er en røgfri arbejdsplads


Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=c65ef0fd)
Log ind eller opret en bruger for at bedømme din interesse
Ansøg
Log ind eller opret en bruger for at gemme job
Del Link kopieret