Roskilde kommune

Ambitiøs leder til kultur- og idrætsområdet i Roskilde Kommune

Log ind eller opret en bruger for at bedømme din interesse
Ansøg
Log ind eller opret en bruger for at gemme job

Vi søger en souschef, der skal arbejde med realiseringen af Roskilde Kommunes mange planer og ambitioner på kultur-, idræts- og fritidsområdet, samt indgå i den fælles ledelse af området.

Roskilde har en ambitiøs udviklingsdagsorden på kultur- og idrætsområdet, som spiller en central rolle i kommunen. Derfor afsøger vi løbende nye udviklingsmuligheder, trends og områder, hvor vi kan gøre vores kommune til et endnu bedre og mere levende sted at bo.

Vi har lanceret en ambitiøs Musikbystrategi, som vil sætte sig spor på alle områder i kommunen i de kommende år. Vi har lavet en stor kortlægning af borgernes kultur- og idrætsvaner, som viser, at vi fortsat skal fokusere på udnyttelsen af og tilgængeligheden til vores byrum og natur, samt skabe bedre udnyttelse af vores kommunale faciliteter til fritidsformål. Vi har igangsat store anlægsprojekter bl.a. etablering af en ny moderne svømmehal. Desuden er nye musikøvelokaler og kulturskolefaciliteter, samt en modernisering af fodboldstadion på vej. Vi har en lang række store events på kulturområdet - bl.a. Spejdernes Lejr og Tour de France Grand Depart i 2022 - og ønsker at tiltrække og udvikle endnu flere. Vi arbejder desuden for at få alle borgere med i kultur- og idrætsfællesskaberne, blandt andet igennem sociale partnerskaber og fritidspas.

Har du lyst og evner til sammen med borgere, foreninger og engagerede medarbejdere at skabe de bedste rammer for at gøre Roskildes Kommunes visioner til virkelighed, hører vi gerne fra dig.

Roskilde Kommune er begunstiget af et stærkt og aktivt foreningsliv. Derfor er det også er væsentlig del af stillingen, at du forstår værdien af det folkeoplysende foreningsarbejde og kan være med til at understøtte og udvikle dette.

Om stillingen 
Vi søger en ambitiøs leder, der har en bred og solid erfaring fra kultur-, idræts- og foreningsområdet. Du vil referere til Kultur- og Idrætschefen, og desuden indgå i By, Kultur og Miljøs tværfaglige lederteam.

Du vil have den daglige ledelse af ca. 10 medarbejdere i afdelingen.

Afdelingens opgaver har ofte stor politisk bevågenhed og følges tæt af borgere og stærke aktører. Alene på Kultur- og Idrætsområdet er der tilknyttet 3 politiske udvalg (Kultur- og Idrætsudvalget, Folkeoplysningsudvalget og Musikbyudvalget) og et råd (Elite- og Talentrådet), som skal serviceres. Du skal derfor være stærk i både skriftlig og mundtlig kommunikation og have erfaring med betjening af politiske udvalg og håndtering af komplekse sager. Du vil få det primære ansvar for sagerne til Folkeoplysningsudvalget og Elite- og Talentrådet, og dermed folkeoplysnings- og foreningsområdet.

Hvem er du?

  • Du har en relevant akademisk uddannelse og erfaring inden for kultur-, idræts- og fritidsområdet
  • Du har lederevner, og gerne erfaring fra ledelse
  • Kendskab til folkeoplysnings/foreningsområdet vil være en fordel
  • Du er robust, proaktiv og udstråler naturlig autoritet og kan skabe begejstring og motivation
  • Du er en stærk personaleleder, som kan sikre høj faglighed i opgaveløsningen gennem uddelegering og sparring
  • Du er god til at kommunikere og samarbejde med de mange engagerede aktører på området
  • Du har humor og en sund energi, så du kan gå den ekstra mil for at nå den bedste løsning
  • Erfaring fra kommunalt forvaltningsarbejde vil være en fordel
  • Du har evner til at sikre en stærk administration og forvaltning på området, herunder understøtte både udviklings- og driftsopgaver

Hvem er vi? 
Kultur og Idræt er en del af direktørområdet By, Kultur og Miljø, hvor vi har et fælles tværfagligt fokus på den stratetiske udvikling af kommunen. Afdelingen er på knap 20 medarbejdere med en stor faglig bredde. Vi arbejder med en varieret opgaveportefølje herunder folkeoplysningsområdet, booking af lokaler, kultur- og idrætsevents, puljer og tilskud, museer, teatre, spillesteder og de musiske skoler, idrætsanlæg og svømmehaller, eliteidræt, kunst i det offentlige rum, samarbejde med en lang række af engagerede kulturaktører, kulturel byudvikling og meget mere. Vi er stærkt optagede af, at vores strategier og politikker realiseres og gør en positiv forskel for borgere, foreninger og andre aktører på området.

Afdelingen løser opgaver gennem brug af interne opgavebestemte teams, men indgår tillige i mange tværgående udviklingsprojekter og projektgrupper på tværs af afdelinger og direktørområder. Det sker i et smidigt samarbejde, da hele kommunens forvaltning er samlet under ét tag. Du kan læse mere om nogle af de planer og projekter, afdelingen arbejder med og bidrager til på http://www.roskilde.dk 

Vi tilbyder et stærkt fagligt og socialt arbejdsmiljø med erfarne og engagerede kollegaer, der vil hjælpe dig til rette i det nye job. I afdelingen har vi en uformel omgangstone, og en kultur hvor alle bidrager og hjælper hinanden – også når der er travlt.

I jobbet er der indbygget en høj grad af fleksibilitet, selvfølgelig under ansvar for fællesskabet og opgaveløsningen.

Løn og ansættelsesforhold 
Stillingen er til besættelse den 1. august 2021 og er indplaceret som afsnitsleder/chefkonsulent. Løn forhandles med relevant faglig organisation.

Ansættelsesprocessen 
Ansøgningsfrist er den 21. maj 2021, kl. 12. Første samtale er den 31. maj 2021 og evt. anden samtale er den 9. juni 2021.

Hvis du har spørgsmål til stillingen er du velkommen til at kontakte Kultur- og Idrætschef Poul Knopp Damkjær på tlf. 4631 4058.


Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=430b250f)
Log ind eller opret en bruger for at bedømme din interesse
Ansøg
Log ind eller opret en bruger for at gemme job
Del Link kopieret