Markedsværdi

Sådan gør du dig attraktiv på arbejdsmarkedet

Her er 4 gode råd til, hvordan du gør dig mere attraktiv:

1. Opbyg dine færdigheder

Uddan dig eller opkvalificer dig selv for at få de nødvendige færdigheder og erfaringer, som arbejdsgivere efterspørger. Du kan tage kurser, deltage i workshops eller praktiske projekter for at udvikle dine færdigheder. Hør evt. din nuværende arbejdsgiver, om hvordan de mener, at du kan opkvalificere og forbedre dig. Det viser yderligere at du er arrangeret og ønsker at investere i virksomheden og din udvikling.

 

2. Skab et professionelt netværk

Det er en god idé at investere i dit netværk. At opbygge et professionelle netværk gennem f.eks. LinkedIn, gør at omverden er opmærksom på, hvad du laver, og du øger samtidig attraktivitet omkring din profil, som kan være medvirkende til at andre får øje på dig. Dette kan hjælpe dig med at lære mere om karrieremuligheder og åbne døre til nye græsgange.

 

3. Vis dit engagement

Vær engageret og passioneret omkring dit felt og vis, at du er villig til at tage initiativ og arbejde hårdt for at nå dine mål. Dette kan også omfatte at deltage i arrangementer og konferencer, hvor du kan lære mere om dit felt og netværke med andre fagfolk. Det kan også være, at du går, er en trofast deltager i fredagsbaren eller initiativ tager på sociale arrangementer. På den måde viser du både at du vil virksomheden og dine kollegaer.

 

4. Vær åben for feedback

Vis interesse for feedback og vær villig til at lære og forbedre dig selv. Dette viser, at du er selvreflekterende og motiveret for at blive bedre og udvikle dig selv i dit felt. Der er flere værktøjer, der kan hjælpe dig med at bliver mere selvreflekterende. Hvornår har du f.eks. sidst taget en personlighedstest?

 

Husk, at det at være attraktiv på arbejdsmarkedet ikke kun handler om at have de rigtige færdigheder og erfaringer, men også om at have en positiv attitude og et engagement for at lære og udvikle sig selv.