Privatlivspolitik

Virksomheder kan opnå adgang til JobDanmarks virksomhedssektion ved at anmode om at få adgang til egen virksomhed. Vi indsamler i den forbindelse oplysninger, der kan få karakter af personoplysninger, enten i henhold til medarbejderen der repræsenterer virksomheden eller hvis virksomheden er en mindre virksomhed, eksempelvis enkeltmandsvirksomhed, og disse oplysninger er typisk følgende:

 • E-mail til virksomhed/e-mail til kontaktperson
 • Navn på kontaktperson
 • Stilling på kontaktpersonen
 • Virksomhedens adresse
 • CVR-nummer
 • Virksomhedens branche
 • Virksomheden som kontaktpersonen arbejder for
 • Virksomhedens brug af JobDanmark, herunder færden
 • Økonomiske transaktioner
 • Adfærdsinformation. Når vi nyhedsbreve som e-mails, bliver der sat en cookie, så vi kan se om I har åbnet mailen 
 • Virksomhedens brug af jobdanmark.dk, hvilket bruges til at forbedre oplevelsen og sitet. Her indsamles: hvad der er klikket på, sider som er besøgt og tidsforbrug på siderne

Vi har på forhånd oprettet virksomheden og har dennes offentlige oplysninger fra Virk.dk. Dette gælder oplysninger som virksomhedens navn, CVR-nummer, branche og adresse.

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige til at opfylde det fastsatte formål. Dette kan eksempelvis være hvis du lukker din profil eller hvis din profil har været inaktiv i fire år.  

Det er forskelligt hvilke oplysninger der bliver indsamlet og behandlet, alt efter hvad der er relevant:

Oprettelse af virksomheden:

I indtaster selv kontaktpersonens navn og mailadresse. Disse bliver indsamlet og behandlet på baggrund af den aftale I indgår med os om oprettelse af virksomhed, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b og som følge af vores legitime interesse i at kunne identificere virksomhederne og for at vi kan kontakte jer, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f.

Mailadressen bruges dels til at I kan logge ind på virksomhedens side, og til at sende servicemails eller andre relevante og vigtige oplysninger om jeres annoncer, herunder notifikationer, hvis en bruger stiller spørgsmål til en jobannonce, hvis I har oprettet en sådan.

Vi bruger virksomhedernes færden til statistik, som bruges til indsigt og oprettelse af målgrupper. Dette er i henhold til vores legitime interesse jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f, for at forbedre siden generelt og gøre den mere relevant for den konkrete virksomhed.

Samtykke til nyhedsbreve:

Vi sender nyhedsbreve og bruger jeres kontaktinformationer på baggrund af udtrykkeligt samtykke fra jer, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a og markedsføringslovens § 10. I har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage og framelde vores nyhedsbreve.   

Vi behandler desuden oplysninger adfærd (om I har åbnet nyhedsbrevet) på baggrund af vores legitime interesse statistik og til brug for markedsføring, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f.  

Vi anvender disse oplysninger for at kunne sende nyhedsbrevet til jer, holde os orienteret om antallet af tilmeldte, markedsføring, forbedring af vores kommunikation og analyse/statistik.  

I bunden af alle nyhedsbreve er et direkte link til afmelding af nyhedsbrevet. Hvis I afmelder nyhedsbrevet, vil I ikke længere modtage nyhedsbrevet og vi sletter mailadressen i den kontaktliste, der bruges til at udsende nyhedsbrevene. Vi gemmer de oplysninger, der er nødvendige for at kunne dokumentere jeres tilmelding og samtykke til nyhedsbrevet i 2 år efter afmelding, for at kunne påvise og dokumentere, at vi har udsendt nyhedsbrevene på lovlig vis, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c og art. 17, stk. 3, litra e, jf. straffelovens § 93, stk. 1, nr. 1

Ved økonomiske transaktioner:

Vi behandler informationer om virksomheden, herunder virksomhedens navn, CVR-nummer, mailadresse, adresse, kontaktperson og betalingsinformation, samt ordrehistorik på baggrund af vores legitime interesse i analyse og statistik og til brug for markedsføring, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f, på baggrund af den kontrakt I indgår med os ved gennemførsel af transaktioner eller andre aktiviteter, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b og fordi vi har en retlig forpligtelse til at dokumentere visse oplysninger, herunder betalingshistorik og faktureringsoplysninger, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c og bogføringsloven.

Vi gemmer oplysninger om og i relation til økonomiske transaktioner i indeværende regnskabsår plus 5 år, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c, jf. bogføringslovens § 10.