Rekruttér medarbejdere med den rette vision, holdning og drive

pasted image 0 (3).png
JobDanmark
2020-02-27
Del Link kopieret

Rekruttér medarbejdere med den rette vision, holdning og drive

Fællesnævneren for mange succesfulde virksomheder er medarbejdere, der engagerer sig i virksomhedens succes. Men hvordan skaber du det rette engagement hos dine medarbejdere? Rekruttering med fokus på attitude er en vigtig del af opskriften på succes. På den måde forøges chancerne for, at medarbejderne har viljen og evnen til at vokse sammen med virksomheden.

 

Når man taler om at rekruttere ”personlighed”, betyder det ofte, at man kigger på ting som:

  • Individets udviklingspotentiale
  • Iværksættergen
  • Og unikke holdninger uden for arbejdslivets rammer

Udviklingspotentiale er en hård valuta på dagens arbejdsmarked. Når vi skal tiltrække talenter med et stort udviklingspotentiale, så er det vigtigt at lægge vægt på de bløde værdier.

Når det kommer til at rekruttere personlighed, er det vigtigste at have et mere nuanceret syn på fordelene i CV’et. Naturligvis er det vigtigt med konkrete færdigheder, men en persons potentiale og erfaringer er derimod unikke. Det er dem, du får adgang til, når du rekrutterer med fokus på personlighed.

Vend kravprofilen på hovedet

I en kravprofil er det naturligvis vigtigt at gå ud fra de ønsker og krav, du kunne have til den fremtidige medarbejders uddannelse, viden og færdigheder. Men når det kommer til at tiltrække og fastholde personlighed, så vejer de menneskelige egenskaber mindst lige så tungt på vægtskålen. Overvej derfor følgende spørgsmål, når du udformer din kravprofil:

  • Hvilke personlige egenskaber, adfærd og oplevelser er nødvendige for at udfylde rollen?
  • Hvilke situationer vil personen stå overfor, og hvad er der behov for, for at kunne håndtere disse?
  • Hvor vigtig er personens evne og vilje til at udvikle sig sammen med virksomheden?
Vis, at der er udviklingspotentiale

På denne måde øger du chancerne for at tiltrække talenter med et iværksættergen. Talenter, der ønsker at udvikle sig og vokse med virksomheden. For at fremme en udviklingsorienteret arbejdskultur, er en åben og innovativ atmosfære alfa og omega.

Det kan for eksempel handle om ledelsens åbenhed og opmuntring til nye ideer og perspektiver. Men det kan lige så vel handle om at lægge en plan, der skal sikre en klar udviklingskurve for medarbejderne og virksomheden. På denne måde tiltrækker du mennesker med drive og vilje til at blive udfordret og skabe nye erfaringer.

Årsrapporten The Global Talent Competitiveness Index (GTCI) sætter iværksættertalenter – eller udviklingsparate medarbejdere – som et af de vigtigste aktiver for virksomheder, der ønsker at følge med i den hurtige udvikling. Kreativitet, innovation, fleksibilitet og energi er nogle af de kvaliteter, som er forbundet med et iværksættertalent.

Inddrag medarbejderne i jeres branding

Ved at gøre dette, sandsynliggør du skabelsen af engagement. I mellemtiden får du en nyttig indsigt i virksomheden. Sammen kan I identificere og diskutere jeres vision, kultur og hvilke værdier, der gennemsyrer virksomheden. Her er det vigtigt at sikre, at forretningsmålene er klare og godt forankrede i arbejdsgruppen.

Med en delt opfattelse af, hvem I er, og hvor I skal hen, styrkes medarbejdernes samarbejde, engagement og trivsel. Dette skaber endvidere betingelserne for, at dine medarbejdere kan træde ind i rollen som brandambassadører – og bære jeres brand med sig i deres respektive netværk. Et stærkt arbejdsgiverbrand hjælper dig med at tiltrække mennesker med lignende visioner og værdier.

Få hjælp fra rekrutteringseksperter

Synes du, det er hårdt og/eller dyrt at komme i gang med ansættelsesprocesserne? Så få hjælp!

Det behøver ikke at være hele rekrutteringsprocessen. Hos det moderne rekrutteringsbureau er det naturligt at rekruttere personlighed. Lad dem hjælpe dig med at ændre fokus og give dig støtte.

Når du benytter en rekrutteringspartner, kan du føle dig sikker. De giver ofte rekrutteringsgaranti, så du er sikker på en god og sikker levering. De er forstår dig og de vilkår, I arbejder under. De kan stå for hele eller dele af processen.

Rekruttering er sjovt og åbner op for mange nye møder og muligheder. Både for dig som individ – og for jeres virksomhed. At vende rundt på kravprofilen og dermed finde kompetencer, der styrker virksomheden indefra og ud, er og bliver en stor konkurrencefordel.

Held og lykke med din næste rekruttering!


Skrevet af Jonas Trobeck fra Adecco A/S.
adecco

 

"Adecco er en af verdens største HR-partnere. Rekrutteringer har vi specialiseret os i. Vores Rekrutteringseksperter forstår de forskellige branchers udfordringer og behov.

Lokal rekruttering på landsplan: Medarbejdere, som ikke kun har kompetencerne. Vores fokus er et match på alle parametre."

Læs mere om Adeccos rekruttering her.