Jobsøgende føler, at de bruger for meget tid på udsøgning af job

91701123_675944506512003_1766627727969878016_n.png
JobDanmark
2020-02-27
Del Link kopieret

Skrevet af Kim Møller-Nielsen adm. direktør JobDanmark.

Anmærkning 2020 06 30 114139

JobDanmark er til, fordi alt for mange virksomheder har svært ved at finde attraktive medarbejdere ad traditionelle veje (såsom via jobdatabaser og massekommunikation). JobDanmark kan lave aktive kampagner og jobannoncer, der på en ny og effektiv måde målrettes mod relevante medarbejdersegmenter på tværs af Danmarks tre millioner erhvervsaktive."

Få hjælp til rekrutteringen og find den rigtige medarbejder. 

Læs mere om JobDanmark her.Jobsøgende føler, at de bruger for meget tid på udsøgning af job

Næsten 50%! Så stor en del af de jobsøgende føler, at de bruger for meget tid på udsøgning af job; tid, som de fx kunne have brugt til at sætte sig godt ind i den virksomhed, som de gerne vil søge et job hos. I vores arbejde med at lave en helt ny type jobplatform prøvede vi at komme helt tæt på den pain, som de jobsøgende sidder med, og vi spurgte en stor gruppe af jobsøgende om deres holdning til mange elementer af jobsøgningen. I gennemsnit bruges der 1-2 timer pr. dag på selve det at udsøge et job, altså før man overhovedet er gået i gang med at skrive ansøgningen. Når man spørger ind til, hvor stillingerne fremsøges, er der næsten lige så mange metoder, som der er jobsøgende. Jobindex, Jobnet, LinkedIn, Facebook, osv. – mulighederne er mange, og også forvirrende, for 9 ud af 10 mener ikke, at de har et overblik over relevante stillinger. Det er virkelig grotesk at kunne konstatere, at der rent faktisk er stillinger, der ikke bliver søgt af en egnet kandidat – udelukkende fordi kandidaten ikke har fundet stillingen.

Et lille udpluk af tilbagemeldingerne fra vores undersøgelse:

"Med 6-8 søgeagenter og måske 15-20 relevante sites/udbydere at forholde sig til, er det vanskeligt at sikre et overblik."

"Jeg er i tvivl om hvorvidt de søgeportaler, jeg bruger finder alt, hvad der er relevant for mig, fordi der kommer så meget irrelevant med. Kriterierne er for brede tænker jeg."

"Nogle gange mere held end forstand at jeg finder noget der er relevant og endnu sværere, når jeg søger uden for mit normale arbejdsområde. Man kan få et godt grin/smil, når LinkedIn anbefaler en at søge som overlæge - når man er civilingeniør - andre gange rammer de fint."

Vi har taget handsken op, og har lanceret et nyt site, der lader jobannoncen finde den jobsøgende – og ikke omvendt som i dag. Det er vores oprigtige ønske at skabe overblik, tryghed og overskud for den jobsøgende, så der i sidste ende kan blive lavet flere kvalificerede match mellem en arbejdsgivers ledige stilling og den jobsøgende.

God sommer og arbejdslyst til de jobsøgende.

 

 mockup feed